Oct 27, 2010, 8:59 PM

Силата на слабия 

  Poetry » Phylosophy
2329 7 22

 Силата на слабия

 

Промокрено от леден дъжд врабче.

И къшей хляб на тротоара мокър.

Да си щастлив не означава, че

съдбата ти флиртува със живота.

 

Трепереше. Подскачаше във кръг

и клъвваше по някоя трохичка.

Озърташе се – придобит недъг,

когато се страхуваме за всичко.

 

Тежеше хлябът. Бе врабецът сам.

И беше невъзможно да го вдигне.

Понякога късметът е голям –

остава там, където ни застигне. 

 

Но изведнъж се появи врагът,

приел видът на куче изгладняло.

Двубоят бе с предизвестена смърт,

а бягството, единствена реалност.

 

Но вместо да изхвръкне начаса,

врабчето придоби незнайна сила.

И ядно клъвна кучето в носа.

И пак. И пак. Отчаяно. Без милост.

 

Внезапно стреснат песът изквича,

подви опашка после и побягна.

Едно врабче доказа на света,

че битката за хляба... няма равна.

                          

© Александър Калчев All rights reserved.

Промокрено от леден дъжд врабче.
И къшей хляб на тротоара мокър.
Да си щастлив не означава, че
съдбата ти флиртува със живота.
Трепереше. Подскачаше във кръг ...
  3123 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??