25 ene 2019, 0:22

Симулира ли 

  Poesía
211 2 2

Симулира ли народът наш...

че живее час за час!?

Симулира ли, че той не може

със заплатата голяма да живее

като Бог, да ме прощава... споменах го

но омръзна ми, да ме мачкат в таз държава.

Симулира ли народът... кой ще каже...

всеки го е страх – да не му отнемат 

минимума пак... А секирата играе

всеки дебне го "валат" и тогава семето му

ще потъва в глад. Симулира ли народът?

 

© Ангел Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ,Приятелю..така е!
    До нови,Брат...
  • Май никой не може да каже.Само поетът си задава този въпрос.
    Поздравление!
Propuestas
: ??:??