25 янв. 2019 г., 00:22

Симулира ли 

  Поэзия
214 2 2

Симулира ли народът наш...

че живее час за час!?

Симулира ли, че той не може

със заплатата голяма да живее

като Бог, да ме прощава... споменах го

но омръзна ми, да ме мачкат в таз държава.

Симулира ли народът... кой ще каже...

всеки го е страх – да не му отнемат 

минимума пак... А секирата играе

всеки дебне го "валат" и тогава семето му

ще потъва в глад. Симулира ли народът?

 

© Ангел Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ,Приятелю..така е!
    До нови,Брат...
  • Май никой не може да каже.Само поетът си задава този въпрос.
    Поздравление!
Предложения
: ??:??