6 feb 2023, 6:42

Синтаксис 

  Poesía » Otra
476 8 7


                                  на Т.  
Има думи за ялови сватби
сред шумà от роднински капризи.
За живота, живота ограбил
и за църкви, в които не влизам.

 

Има думи, греха да опишат
(за палача си думи съм скътал).
Има думи, с които се диша
в най-дълбокото тъмно на пъкъла.

 

Има думи от петъчни срички
и такива – до корена гнили.
Има думи, нескрити в кавички,
и написани думи с червило.

 

Ненаписани думи все още
на пероните гарови чакат.
В риторичните делнични нощи,
не с очи, а от думи съм плакал.

 

Има думи за крехкия климат
и за бели петна от миражи.
Има думи, които, любима,
искам само на теб да ги кажа!

© Димитър Никифоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??