29 ago 2014, 17:49

Сиромашко лято...2 

  Poesía » Otra
321 0 4

 

 

Сиромашко лято...2

 

Сиромашко лято, топло и приятно:

нито вече есенно, нито още- лятно!...

Но с инстинкт на птица, оцелял във мене,

притеснен усещам: нещо се променя...

 

Този вятър, който нежно ме докосва

пътищата утре гневен ще кръстосва,

и денят от него може да угасва,

във страстта му луда: над света да властва...

 

Дрипави мъгли унило ще се носят,

топлина цветята есенни ще просят...

После ще започне тъжно листопада,

а пък подранила и слана ще пада...

 

Слънцето заето в свои си проблеми,

ще те изостави, мое Златно време!...

И една единствена Любовта тогава,

може да ни топли, и да приласкава...

 

Любовта, Оная, страстната, човешката,

дивата, съдбовната, праведната, ”грешната”-

лудата, с която тук се размножаваме,

цялата Планета за да населяваме,

 

но от как се знае в родовата памет,

трябват ѝ на нея, сушина и завет,

още и разпален огън във камината

за да преживява в хаоса на зимата...

 

... А вървя през тебе, Сиромашко лято-

спомени раздавам в цвят на старо злато...

Всички те оказали се изведнъж излишни:

и във стари дрипи, и в одежди пищни!...

 

Коста Качев,

29.08.2014.

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??