28 ago 2019, 10:47

Сияние и нега на дансинг идиличен. Жега 

  Poesía » Otra
415 2 1

Кафето с лед не иска друго,

освен да се вълнува лудо

в горещо темпо на фламенко

с лъжичка бляскава под сенки

на порцеланови дървета

с каймак от облаците летни.

Мечтае да се вихри дръзко

в кръвта ми, да избухва в пръски

и цяла нощ да бдя безсънна

в прегръдките на свежест тъмна.

Но аз съвсем не се предавам

и непреклонна, го отправям

в хладилника на място лично

с молба да се държи прилично.

А после лягам уморена

в приспивната и топла леност

на бял чаршаф с цветя и клонки

в дъждовен сън над Амазонка.

 

Ще търся хлад, щом се събудя –

кафето с лед не иска друга.

 

 

26-27.08.2019

© Мария Димитрова Todos los derechos reservados

Пътеките по бузите ми – мокри,
валяло е в душата ми, сега
е тихо, а по нечий равен покрив
дъждът отмерва тактове шега
и бос танцува шеметно сиртаки, ...
  326 
Отново се рои тревога
и в тъмен сноп към мен се стича.
Но кой си всъщност ти, за Бога,
смутителю на сън безличен?
Дори не знам от твоя огън ...
  514 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??