28.08.2019 г., 10:47 ч.

Сияние и нега на дансинг идиличен. Жега 

  Поезия » Друга
409 2 1

Кафето с лед не иска друго,

освен да се вълнува лудо

в горещо темпо на фламенко

с лъжичка бляскава под сенки

на порцеланови дървета

с каймак от облаците летни.

Мечтае да се вихри дръзко

в кръвта ми, да избухва в пръски

и цяла нощ да бдя безсънна

в прегръдките на свежест тъмна.

Но аз съвсем не се предавам

и непреклонна, го отправям

в хладилника на място лично

с молба да се държи прилично.

А после лягам уморена

в приспивната и топла леност

на бял чаршаф с цветя и клонки

в дъждовен сън над Амазонка.

 

Ще търся хлад, щом се събудя –

кафето с лед не иска друга.

 

 

26-27.08.2019

© Мария Димитрова Всички права запазени

Пътеките по бузите ми – мокри,
валяло е в душата ми, сега
е тихо, а по нечий равен покрив
дъждът отмерва тактове шега
и бос танцува шеметно сиртаки, ...
  317 
Отново се рои тревога
и в тъмен сноп към мен се стича.
Но кой си всъщност ти, за Бога,
смутителю на сън безличен?
Дори не знам от твоя огън ...
  509 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??