3 mar 2011, 12:16

Скали в очите 

  Poesía » Otra
1027 0 9

Макар че исках да съм бяла и добра
и да садя трапчинките си в битието -
се срутвам каменна, премазвам утринта
и се улавям, като в сламка, за кафето.

Не давам пет пари дали го има рая.
Отдавна вече корозирах до епичност -
насилвах се с години роли да играя
на положителна и много силна личност.

Подали пръсти през оскъдната ограда,
да ме усмихнат с нещо седмиците искат,
но пъдя ги с наум изречена тирада
и вредни хапчици осакатени мисли.

А как го исках - да съм бяла и добра...
Да ми трептят от палав смях чак обеците.
Не бях... Сега не зная как да обясня
наличието на скали в очите. 


21.02.2007
Радост Даскалова

© Радост Даскалова Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??