15 feb 2013, 16:32  

Скитница 

  Poesía
735 0 1

Ето ме - скитница тъмнокоса.

А очите ми - жадни огньове.

Вечерта ме настигна - боса,

тръпнеща, за любов готова.

 

Такава съм - карам направо.

Грешница, вярваща в Бога. 

Ако срещна любов - се раздавам.

До разнищване. До изнемога.

 

Докосни ме. Сега съм огнище.

Искам да изгориш ръцете си.

В замяна не търся нищо.

Дори не ме пускай в сърцето си.

 

Нека вън си остана. На прага.

Тежко вино съм. Пий ме до дъно.

После още за мен ще си жаден.

Ще съм твоята нощ безсънна.

 

Докосни ме! Сега съм жарава. 

Докосни! Ще боли! Но си струва.

Утре пепел ще стана. Тогава

ще помислиш, че си ме сънувал.

 

 

© Гълъбина Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??