6 feb 2008, 19:51

Скородумки 

  Poesía
527 0 6
 

***

 

Класът кален сред кал гази.

Кален клас мравка полази.

Боса в калта калинки търся,

в кални пръски нозе кърша.

 

***

 

Врана врещи над врати ветрени.

Вятър с врани коня препуска.

Зави се хоро самодивено

и над врати вещери спусна

 

***

 

Разори в зори нивята,

рало на волове впрягай

и засей, дорде сланата

изгори ги в тъмнината!

 

***

Камен в камъка проклина

каменно сърце моминско,

в каменна река приканва

камъка да си отиде.

Китка каменна й дава -

цвете с каменно мънисто,

за да тъне във забрава

в дън зелената дъбрава.

 

06.02.08

Пловдив

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??