***
Класът кален сред кал гази.
Кален клас мравка полази.
Боса в калта калинки търся,
в кални пръски нозе кърша.
***
Врана врещи над врати ветрени.
Вятър с врани коня препуска.
Зави се хоро самодивено
и над врати вещери спусна
***
Разори в зори нивята,
рало на волове впрягай
и засей, дорде сланата
изгори ги в тъмнината!
***
Камен в камъка проклина
каменно сърце моминско,
в каменна река приканва
камъка да си отиде.
Китка каменна й дава -
цвете с каменно мънисто,
за да тъне във забрава
в дън зелената дъбрава.
06.02.08
Пловдив
© Бехрин Все права защищены