Не заспивам,
а мисля, мисля неспокойна!
Като лента превъртам
целия живот...
Все тичам към обич
след раздяла,
сменявам кръста
с тежкия хомот....
Животът е спирала,
лабиринт безкраен
в завоя остър
с изход е незнаен:
или се разбиваш
в бордюра студен,
или взимаш завоя
със старт приземен?!
А оцелееш ли
след бесния бяг
рано или късно
ще взривиш се пак?!
Всеки път умирам
в острия завой,
рискувам в ралито,
не търся покой,
защото зная
след всяко оцеляване
финалната права е...
НОВО ИЗЖИВЯВАНЕ....!
© Nina Toshich Todos los derechos reservados