25 nov 2011, 13:35

Скрежко 

  Poesía » De humor
626 0 12

Тази нощ Скрежко не спал,

по стъклата цветя е рисувал.

И разсипвал, разсипвал кристал,

в който зимното слънце палува.

 

Знам! Той е влюбен във мен

и ме чака навън, да сме двама...

...да пощипва в безкраен рефрен...

Как забравя, че всъщност съм дама...

 

Аз излизам с червения шал

по леда предпазливо пристъпвам,

а пък той съвсем пощурял

под палтото ми бързо се пъхва...

 

Замръзвам! Той гледа смутен,

но съблича палтото и шала...

...даже ботите в зимния ден...

и в снежинка превръща ме бяла...

© Валентина Лозова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??