17 dic 2007, 9:15

Скрити белези 

  Poesía » Filosófica
850 0 24
На прага ми застанал  да погледа
на стаята ми красивата подредба.
А аз поисках в нея да остане
с любов, една красива дума...
Пропуснах го през ореола на сърцето,
задъхана от силата в гърдите,
в очите случването бе красиво
със пърхащото на крилете.
Прокобно се обърна и си тръгна.
Навярно не заслужих пак обичане.
Душата ми в агонията си посърна,
в крилете не намерила летене...
от стари грешки спомени отсяла,
тя пази още стръкчета наивност.
И себе си докрай би извървяла
сред белези от нараненост...
И уморен, денят си тръгна на талази
в очите ми със огнените залези.
В дълбокото на светлите зеници,
той свойте скрити белези ще пази.

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??