16 abr 2022, 20:35

Славете го – живота подарен 

  Poesía » Filosófica
335 4 4

Разтварят се заплаче ли небето
парченца от дъгата са и ето
и в джунглата бетонова цъфтят,
и радва им се беден и богат.

 

За всяка болка и любов нещастна,
все някъде красиво цвете расне,
от люлката та чак до упокой,

цветята кой ли не обича кой?

 

Поспрете се, нещастни и убоги,
не струват нищо вашите тревоги,
дарил е чудо нашият Отец,
сторете за душите си венец.

 

Сторете го и Нему за прослава,
че много малко време ви остава.
Славете го – живота подарен,
за светла радост Цветница е ден!

 

И нито рано, нито много късно,
Агнецът – божи син ще да възкръсне!
Ще вдигне тези дето ще умрат,
в един по-нов, с цветя изпъстрен свят!


 


 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??