12 ago 2012, 15:33

След 134 години ! 

  Poesía » Civil
387 1 0

 

                О, Шипка, беше се провикнал Вазов!

 О, Шипка, се провиквам днес и аз!

Синовна тръпка по гърба ми лази,

 аз преживявам всичко в този час!


Какво величие и героизъм!

 Невиждан никога до днес в света!

И мъртвите напред излизат,

 да бранят с живите Света!


На колене сега пред тях заставам!

 Целувам им коравата ръка!

 Прекланям се пред вечната им слава!

 Най-искрените думи ще река!


Дано гласа ми не е във Пустиня...

 Дано при всички българи да спре!

 О, нека в тази поднебесност синя,

 готов е всеки българин, да мре!

 

 О, нека внуците да помнят Шипка,

 и подвига на нашите деди!

 За всеки българин да е синовна тръпка!

 И   нека в бъдеще  да хиляди!
   22.08.2011г. с. Драгойново                                                

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??