Днес съм покорна
и слаба,
понякога лоша
и на всичко с "да" отговарям.
Днес не задавам излишни въпроси.
Нито старите рани разравям.
Днес съм и скучна, и тромава,
понаедряла.
От коктейли и партита все по-често отсъствам.
Въртя се с тигана,
дори ми харесва да почиствам основно къщата.
Днес не обличам по 10 тоалета,
не купувам обувки през ден.
нито чакам с нетърпение петък - отреден за
приятелки, забранен за семейни мъже.
Беше вчера.
Днес - е след 30 години.
Ти си същият или почти...
Аз съм друга. С отпечаък от времето
- ех, тези издайни посребрели коси.
Но дори и такава,
леко обезличена,
ти "моя любима"
пак ме наричаш.
Нали съм ти спътница половин столетие,
а децата ти
"мамо" ми казват.
И се обичаме.
© Наталия Божилова Todos los derechos reservados