Jul 29, 2007, 3:42 PM

След 30 години - време 

  Poetry
745 0 2





Днес съм покорна 
и слаба,
понякога лоша
и на всичко с "да" отговарям.
Днес не задавам излишни въпроси.
Нито старите  рани  разравям.
Днес съм и скучна, и тромава,
понаедряла.
От коктейли и партита все по-често отсъствам.
Въртя се с тигана,
дори ми харесва  да  почиствам основно къщата.
Днес не обличам по 10 тоалета,
не купувам обувки през ден.
нито чакам с нетърпение петък - отреден за 
приятелки, забранен за семейни  мъже.
Беше  вчера.
Днес - е след 30 години.   
Ти си същият или почти... 
Аз съм друга. С отпечаък от времето
- ех, тези  издайни посребрели коси.
   Но дори  и такава,
 леко обезличена,
ти "моя  любима"
пак ме наричаш. 
Нали съм ти спътница половин столетие,

а децата ти
"мамо" ми казват.
И се  обичаме.  

© Наталия Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??