16 may 2019, 7:03

След мен 

  Poesía » Civil
378 1 1

След мен

 

Не искам дитирамби и възхвали!
Не искам префърцунени слова!
Не искам празни думи и похвали!
Не искам да ме хвалят след смъртта!

Душата ми ще бъде вечно млада,
и ще остане тук, във този свят!
Защото ще обича и ще страда,
обречена на вечен кръговрат!

Свободен ще съм истински тогава
без капитал в житейската хазна!
Без дивиденти някой да ми дава
и без да търся някаква цена!

Не искам речи пълни с лицемерие
и думи пременени със лъжи!
Достатъчно е мъничко доверие
без бутафорни и измислени сълзи!

Една свещица! Неугасващ спомен
за онзи който стихове реди!
Варено жито! Залък хляб и помен!
Това ми стига! Бог да го прости!

 

15.05.2019 г.

© Георги Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??