2 feb 2022, 7:43  

След нас кривачка думи ще остане 

  Poesía
289 3 12

Съставките за щастие? Усмивка,
една любов, ала "родена с риза"
и ориста, горчива, или пивка,
поет да си. И до звездите близо.

 

В очите на дете почуда синя,
която след хвърчилата се носи,
след всеки удар: И това ще мине!
И важното – и кой си, и с кого си.

 

А делникът надолу все ни дърпа,
с баналности тъги, проблеми разни...
Смъртта едничка "вързана е в кърпа",
но не ни пука! И това я дразни.

 

С наздравици за себе си и тия,
които хвърлят камъни, но нека,
сме лудите, които с Бога пият –
да понесат съдбата си нелека.

 

И ако има рай, (а обещан е),
с рецептата за щастие... Едва ли!
След нас кривачка думи ще остане
и времето, в което сме се смяли.

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Невидимата част на всеки празник
не са блестящи чаши с гръмки тостове.
Нито блюдата украсили масата.
Ни сменящите се лица на гостите.
Невидимата част на всеки празник ...
  516  10  20 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??