2.02.2022 г., 7:43 ч.  

След нас кривачка думи ще остане 

  Поезия
271 3 12

Съставките за щастие? Усмивка,
една любов, ала "родена с риза"
и ориста, горчива, или пивка,
поет да си. И до звездите близо.

 

В очите на дете почуда синя,
която след хвърчилата се носи,
след всеки удар: И това ще мине!
И важното – и кой си, и с кого си.

 

А делникът надолу все ни дърпа,
с баналности тъги, проблеми разни...
Смъртта едничка "вързана е в кърпа",
но не ни пука! И това я дразни.

 

С наздравици за себе си и тия,
които хвърлят камъни, но нека,
сме лудите, които с Бога пият –
да понесат съдбата си нелека.

 

И ако има рай, (а обещан е),
с рецептата за щастие... Едва ли!
След нас кривачка думи ще остане
и времето, в което сме се смяли.

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Невидимата част на всеки празник
не са блестящи чаши с гръмки тостове.
Нито блюдата украсили масата.
Ни сменящите се лица на гостите.
Невидимата част на всеки празник ...
  489  10  20 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??