След тебе всички други са статистика
и ровят ми се в миналото. Жалко...
Четат дори измачканите листи
на стихове, преливащи с печал.
Задават ми въпроси най-излишни
за чувства и дали ще ги обичам,
и колко ли виновни са ми бившите
или, че съм от никой по-различен...
Винят ме за душевните контузии,
за влюбеното глупаво търпение,
за време, отлетяло във илюзии
с комромис и смълчани изречения...
Но аз не им се сърдя. Те не знаят -
дали съм те обичал до блаженство?
Дали пък те изплаках преди края
и мъката удавих в тяло женско?
Останал ми е малко страх от Бога.
Дотолкова, свещта ми да не гасне.
Аз тебе ще те нося чак до гроба.
Очите си затворя ли... е ясно.
©тихопат.
Данаил Антонов
25.07.2023
© Данаил Антонов Todos los derechos reservados