26 sept 2008, 7:55

Слепецът 

  Poesía » Filosófica
491 0 13

Слепецът, който не виждаше,
всъщност... не бе толкова сляп.
Някой само бе захвърлил
във очите му шепа прах.
Но... той бе по-различен.
Слепецът, който виждаше
чрез душата си,
виждаше толкова много неща...
Виждаше красота
във всяко стръкче цвят,
различаваше дори...
цветовете на дъгата...
просто така,
слепешката,
върху плакалото небе.
Слепецът четеше.
Без брайлови знаци.
Защото... имаше очи
за красотата.
Слепецът ли?!
Нима е сляп?
Та той си имаше очи,
и... душа.

© Нели Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??