Sep 26, 2008, 7:55 AM

Слепецът 

  Poetry » Phylosophy
490 0 13

Слепецът, който не виждаше,
всъщност... не бе толкова сляп.
Някой само бе захвърлил
във очите му шепа прах.
Но... той бе по-различен.
Слепецът, който виждаше
чрез душата си,
виждаше толкова много неща...
Виждаше красота
във всяко стръкче цвят,
различаваше дори...
цветовете на дъгата...
просто така,
слепешката,
върху плакалото небе.
Слепецът четеше.
Без брайлови знаци.
Защото... имаше очи
за красотата.
Слепецът ли?!
Нима е сляп?
Та той си имаше очи,
и... душа.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??