Слепи сме, в безредие вървим.
Ни един от нас на сто не вижда.
Колко вземаме, а колко ще платим?
Слепи, празни от бездушие.
Слепотата не е дар, а наказание.
И самите ние зрение зашихме.
Съвестта си? Как ще я приспим.
И очите във душите ще извадим ли?
Всеки иска да е стотен зрящ.
Ала всъщност вижда колко всички.
В тоя свят, измачкан от поврат,
истинският сляп е ослепял от виждане.
© Атанас Todos los derechos reservados