18 июл. 2009 г., 22:22

Слепота 

  Поэзия
478 0 6

Слепи сме, в безредие вървим.

Ни един от нас на сто не вижда.

Колко вземаме, а колко ще платим?

Слепи, празни от  бездушие.

 

Слепотата не е дар, а наказание.

И самите ние зрение зашихме.

Съвестта си? Как ще я приспим.

И очите във душите ще извадим ли?

 

Всеки иска да е стотен зрящ.

Ала всъщност вижда колко всички.

В тоя свят, измачкан от поврат,

истинският сляп е ослепял от виждане.

© Атанас Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??