18.07.2009 г., 22:22 ч.

Слепота 

  Поезия
480 0 6

Слепи сме, в безредие вървим.

Ни един от нас на сто не вижда.

Колко вземаме, а колко ще платим?

Слепи, празни от  бездушие.

 

Слепотата не е дар, а наказание.

И самите ние зрение зашихме.

Съвестта си? Как ще я приспим.

И очите във душите ще извадим ли?

 

Всеки иска да е стотен зрящ.

Ала всъщност вижда колко всички.

В тоя свят, измачкан от поврат,

истинският сляп е ослепял от виждане.

© Атанас Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??