Случаен пътнико през хиляди животи,
кога пресъхна вярата ти в мен,
защо продаде късчето надежда,
сред сенки да се скиташ уморен.
Случаен пътнико сред хиляди животи,
ни една душа не съм забравил,
положих знаци в пътя ти трънлив,
че с теб съм и не съм те изоставил.
Случаен пътнико през хиляди животи,
ти сам реши да дойдеш в този свят,
и търпеливо чакаше в безвремието,
преди безброй души да се родят.
Случаен пътнико през хиляди животи,
дрехата от земна кал е най-правдива,
кой лош или добър е тя показва,
и в нея всяка слабост се разкрива.
Случаен пътнико през хиляди животи,
не съм те пратил тук, за да те съдя,
но всяка тъмна мисъл що покълва -
от душата ти безсмъртна да изпъдя.
Случаен пътнико през хиляди животи,
проводих те за меч и изпитание,
изпратих те през огън да преминеш,
за да добиеш мъдрост и познание.
Случаен пътнико през хиляди животи,
излез от сенките и изправи снага,
дали ще има „утре”, няма да разкрия,
на теб съм дал единствено „сега”.
© Развей Прах Todos los derechos reservados