Случайно срещнах те на тротоара,
последен поглед очи в очи,
разделихме се с вяра, но ти изневери.
Целунах красавицата, а тя пък звяра,
нежно оставяше следи,
елегантно вървеше по тротоара, ти просто измени.
Крачеше с класа, с премерен жест по жест,
това трябва ли да значи, последно сбогом казваш
днес.
Докоснах ръцете ти студени,
от очите капеха лъжи,
погледнах в тях смутено,
ледена кралица пред мен стои.
Все още помня срещата на тротоара,
колко студена беше тя,
но само споменът ме сгрява, защото срещнах любовта!
© Росен Кръстев Todos los derechos reservados