Тръгна с менци за водица
мома стройна Ягодица.
Боса тича по тревица,
търси из трева сестрици.
Вятър бурен я превива,
трева млада я обвива.
И поточе забълбука,
гълъб радостно загука.
С песен тъжна на тръстика,
срещна я веднъж светлика...
Слънце зайде зад гора -
рубин сякаш засия.
© Наташа Биразова Todos los derechos reservados