29 jun 2019, 19:56  

Слънцето 

  Poesía » Filosófica, Otra
845 4 7

До скъсване напрегнал сухожилия,

аз следвам  Слънцето и вече изнемогвам.

То иска там, зад хоризонта, да се скрие,

но аз със сетни сили го догонвам.  

 

Не, няма Слънцето от мене да се скрие!

Не ще достигне залеза тъй лесно!

До смърт, да бъда с него, ще се бия

и с ярост хоризонта ще  отмествам.

 

Аз следвам Слънцето, защото го обичам.

Макар че, то, безмилостно не чака. 

И ще го следвам, щом съм жив и дишам!

Защото знам. След него идва мрака!

 

ПИ

© Пламен Иванов - ПИ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??