29 июн. 2019 г., 19:56  

Слънцето 

  Поэзия » Философская, Другая
844 4 7

До скъсване напрегнал сухожилия,

аз следвам  Слънцето и вече изнемогвам.

То иска там, зад хоризонта, да се скрие,

но аз със сетни сили го догонвам.  

 

Не, няма Слънцето от мене да се скрие!

Не ще достигне залеза тъй лесно!

До смърт, да бъда с него, ще се бия

и с ярост хоризонта ще  отмествам.

 

Аз следвам Слънцето, защото го обичам.

Макар че, то, безмилостно не чака. 

И ще го следвам, щом съм жив и дишам!

Защото знам. След него идва мрака!

 

ПИ

© Пламен Иванов - ПИ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??