Смисъл
На И.
(Ще кажа това, което ти не успя, приятелю... )
Мокри капки студена мъгла се стичат по мен.
Тъжни картини. Изгнили листа.
Твоят образ захвърлен в пръстта и забравен.
Ледени тръпки пронизват сърцето.
Обръщаш се рязко, почувствал омраза.
И бягаш от всички.
Сълзите се стичат безмълвно и мокрят косите ти.
Защо ли да търсиш надежда?
Още миг и те няма.
Още миг и животът е минало.
И студеният свят е изчезнал,
и злобата в него.
Мрак. Самота.
© Далия Todos los derechos reservados