3 oct 2018, 1:04

Смях се довчера 

  Poesía » De amor, De humor
502 1 2

Смях се довчера на ваще обети -

тези от някоя Библия взети,

тези за обич в богатство и бедност, 

тези за светла искра в непрогледност. 

 

Смях се довчера на тези поети 

с техните блянове брачни проклети - 

тези с мечтите облечени в бяло, 

тез, за които е времето спряло. 

 

Смях се довчера на тез ритуали 

стари, трогателни, прах насъбрали -

вричане в обич и вярност докрая, 

було, букети и сладка омая. 

 

Смях се и плюх върху тая полуда, 

вярвах - това си е чиста заблуда. 

Колко ли струва едно "обещавам", 

даже пред Бога - развод предвещавам. 

 

Смях се довчера от липса на вяра. 

Смях се, но днес аз стоя пред олтара. 

Смях се довчера, но днес ти се вричам

чак до финала си теб да обичам. 

 

(февруари, 2017г.)

 

***

 

Утре настъпи. Сама съм във храма. 

В обетите всъщност поезия няма.

 

(юни, 2018г.)

© Михаела Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • О! Толкова се зарадвах на финала и ... послепис! Няма да ги чета! Няма! Ще спра на финала! Толкова ми хареса!
  • На философско ми прилича, не на хумористично. Права си, обетите лесно се превръщат в догми, а традициите в ограничения. И се търси едно освобождаване на духа. А къде точно се крие поезията, никой не знае. Дори и в този сайт, трябва доста да се поровиш, докато си я намериш.
Propuestas
: ??:??