Снежинки нижат се навред,
танцуват в чуден пирует.
Падат усмихнати в захлас
и правят дълбоки преспи всеки час.
Обичам бялата прекрасна зима.
Бой със снежни топки пак ще има.
Задружно от баира всичките деца
ще се пързаляме със ски и с шейна.
Търкаляме голяма снежна топка,
нея ще превърнем в чуден Снежко.
Ще му поставим морковче за нос,
две очи, уста и метла с поднос.
Не си отивай бяла, снежна зима!
Весело хорце в двора пак ще има,
около нашия прекрасен Снежко,
ще правим още снежни топки Сежко.
© Виктория Милчева Todos los derechos reservados