10 ene 2017, 9:30  

Снежна песничка 

  Poesía » Otra
499 1 16

чуруликай врабче

моля те

чуруликай

под оловното снежно небе

слънцето

както винаги

викай

и макар да се сипе връз тебе снегът

и перцата от студ да настръхват

в този затънал в тъгата на преспите свят

продължавай неуморно да хвъркаш

 

тя- трохата
навярно се крие зад нечий прозорец
ако много я искаш
извикай я
и ръката човешка дано го отвори
да
тогава ще стопли храната
сърцето на този
който я дава и с теб си говори
и щастлив ще е онзи
дето гледа ни всички отгоре 

  

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

(Имам причина да не поставям този скромен текст в рамката на ясно изразените изречения. Моля Редактора да се съобрази с желанието ми. Сърдечни поздрави :) 

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??