13 dic 2022, 9:21

Снежнописни куплети 

  Poesía
432 6 16

СНЕЖНОПИСНИ КУПЛЕТИ

 

Завръщам се в самото си начало

и без понятие какво е краят.

Не помня беше ли безкрайно бяло.

Забравих и едва ли ще узная.

 

Но светло беше. Тихо, като в църква.

За глътка въздух трябваше да моля.

След първата въздишка взе да мръква.

Получих име, глас, свободна воля.

 

Не биваше дори насън да плача.

Разбирах, че съм само стих в молитва,

глухарчето – останало сираче,

душица стиснало, преди да литне.

 

И ето че отвчера сняг затрупва –

калта, умората и суетата.

По пръстите ми мръзнат всички букви,

с които можех да опиша лято.

 

 


П.П. Вчера като го писах, тук все още не беше валял сняг, но  явно съм го предизвикала. Честит първи сняг.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??