Социално зло
Не е ли страшно, не е ли зло
единствен зрящ в земя на слепци?
Що е правда, що е добро?
Разум знае, сърцето мълчи.
Разум не знае, сърце заблуждава,
плача аз с неми сълзи.
Плача аз с неми сълзи в този стих
прозаичен,
циничен,
егоистичен,
песимистичен,
асимфоничен.
Че що е добро знае само светият триптих.
Че песен вече в сърцето не иде -
то знае, светът ще загине...
Безверие долно
страх буди в дребни души.
Надеждата празна
и силния дух ще руши.
- Не, спри! Замълчи!
Зрящия хванете,
очите му извадете!
Това са лъжи!
Собствен позор
виждам аз в тоз негов укор!
© Силяна Герова Todos los derechos reservados