30.04.2011 г., 13:48 ч.

Социално зло 

  Поезия » Философска
670 0 0

Социално зло

 

Не е ли страшно, не е ли зло

единствен зрящ в земя на слепци?

Що е правда, що е добро?

Разум знае, сърцето мълчи.

 

Разум не знае, сърце заблуждава,

плача аз с неми сълзи.

 

Плача аз с неми сълзи в този стих

прозаичен,

циничен,

егоистичен,

песимистичен,

асимфоничен.

Че що е добро знае само светият триптих.

Че песен вече в сърцето не иде -

то знае, светът ще загине...

 

Безверие долно

страх буди в дребни души.

Надеждата празна

и силния дух ще руши.

 

- Не, спри! Замълчи!

Зрящия хванете,

очите му извадете!

Това са лъжи!

Собствен позор

виждам аз в тоз негов укор!

© Силяна Герова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??