3 sept 2021, 1:55

Софийски щрих 

  Poesía » De amor
461 0 2

По "Графика"

Борис Христов

 

Край мене, сякаш в изненада,

със стъпките на балерина,

една жена премина- млада,

с ефирна крачка ме подмина.

 

А слънцето така напича,

омаяно и от парфюма,

че с радост в пазва ѝ наднича.

А аз без глас съм и без дума.

 

Обърнах поглед и след нея:

мъжете гледаха я страстно.

Една изящна градска фея

край тях минаваше и властно.

 

Със тяло гъвкаво на мрянка-

мираж ли беше или дрямка?

Натам изчезна, като сянка,

една красива...софиянка!

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??