8 ene 2013, 13:03

Сонетен полет 

  Poesía » De amor
531 0 4

 

-----

 

В очакване да дойде пъстра пролет,
се боря със съмнение едно —
дали си сам, или те радва полет
в уютен дом, под някое гнездо!

По ръбчето на падащо листо,
прегърнато от вятъра, ще пратя
сърцето си — не питай ме "Защо?",
а дай му да ти кацне на ръката.

Не съм далечна, нито непозната —
на тихата ти есен съм сестра.
Ще се явя, потънала в позлата,
открила пътеводната искра!

Сега се топля в стиховете голи,
в очакване да дойде пъстра пролет!

-----

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??