24 ene 2018, 10:09

Спасително бягство 

  Poesía
1552 13 12

Сълзата, от която съм създадена,

е само капка премълчано време.

Не си ме победил!

Не ти е даденост

пространството над дланите допрени.

 

Събирам ги, за да държа юздите

на бурите, завихрени в кръвта ми.

Обичам с мисъл, не докрай открита —

с ненарушена цялост да остане.

 

Навярно, според теб безкрил съм гълъб,

клепачът ми — спасителната лодка!

Но моят вятър има плитки дълги —

единствено в съня изглеждам кротка.

 

Така нагъсто си подреждам миглите,

че плет такъв не можеш да прескочиш!

Затръгвам ли си, няма да ме стигнеш —

прикривам се в пенливото поточе.

 

В скалите кътам — де перо изгубено,

де белег от пета,

пола съдрана...

А после лягам в Еньовите губери,

за да лекувам зейналите рани.

 

 

-

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??