25 ago 2023, 20:44  

Спирала 

  Poesía » Formas graves
258 3 6

Аз вярвам в този смисъл – да си жив,

напук на отеснялата си сянка,

напук на обиграните лъжи,

доброто, че добро ще е посяло...

 

Противно на човешката съдба –

за миг да си отидеш безвъзвратно.

И въпреки неспирната борба,

оставила по костите ти рани.

 

Животът е спирала – всеки миг

се връща в безпространствено начало,

но случва се на някой друг. Сами

отпадаме от стройната му цялост.

 

И зная, да умра е тъй човешко.

Но също знам – изкуството е вечно.

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??