1 feb 2011, 23:04

СПОМЕН 

  Poesía » De amor
606 0 2

 

 

Мое родно село, с уличката съща,

дето все ме води в бащината къща!

Там невинно детство

с трепет ме прегръща,

волнокрила младост в спомени се връща...

 

В уличката тъмна, под върбата стара,

с първия любим до късно си шептяхме.

Знаех, после вкъщи

мама ще се кара,

но не се откъсвах - тъй щастливи бяхме!...

 

Накъде замина оня снажен момък?

Все тъй ли е хубав... или побелял е?

Няма вечна младост,

нито вечен пламък...

И той като мене, вярвам, остарял е...

 

Ах, да може само час да се повтори!

В уличката малка - да си поговорим!

Вратнята безшумно,

леко да затворя...

Ех, ти, спомен късен - рана ми отвори!

 

 

© Славка Любенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "...Няма вечна младост,

    нито вечен пламък..." Харесах!

  • Привет!
    Невероятен стих....
    Тази песничка е малък поздрав към Вас:
    http://www.youtube.com/watch?v=75fokvnSkX0
    В часта от 1:04 мин.до 1:12 мин.за тези само 8 сек.сякаш е казано всичко...
    Поздравления!!!!
Propuestas
: ??:??