1 mar 2019, 9:56

Спомени 

  Poesía » De amor
410 0 0

Любов - огън тих и смирен

тъй нежно как топли душата,

но страст бурна пламна в мен, 

изгаряйки мене самата.

 

Тоз огън тъй силно разпали

в сърцата ни жадната страст,

нестихваща бе обичта ни - 

божествена в земния хаос.

 

Любов - луда, дива и волна,

море от копнежи, мечти ...

Но носеща в себе си болка - 

там, скрита в неспирни сълзи.

 

Любов ли бе, или в поквара?

Не зная, но хвана ме в плен,

изгубих надежда и вяра,

духът ми - пречупен, сломен.

 

Сърцето си цяло отдадох,

но мъка роди любовта.

Аз знам същността си предадох

и сля се деня с нощта.

 

Дни - мрачни, все тъй монотонни

спомнят за две очи влюбени,

ветровете, навяващи спомени,

изчезват безследно изгубени.

© Магдалена Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??