Аз, жълтурче неоткрито,
из тревата нейде скрито,
днес надничам като слънце,
явно пролет вече вън е.
Вятър гали, птици пеят,
облаците се люлеят.
Най-случайно се усмихвам
и в тревата пак притихвам.
© Георги Стоянов Todos los derechos reservados