7 jul 2011, 22:08

Среднощни видения 

  Poesía » De amor
653 0 13

 

СРЕДНОЩНИ ВИДЕНИЯ

 

 

Сама жена

в зенита на нощта.

Дали в леглото си отива?

Наред с неоновите тетива

и една звезда в прозиращата ù снага

порочен поглед впива.

 

Самотен мъж

в рождеството на деня.

Къде ли цяла нощ е скитал?

И за какво му беше този лък,

когато не усети ни веднъж

шепота на крехките копита? 

 

После настъпи денят,

без никого за нищо да попита.

 

 

 

 

© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??