СРЕДНОЩНИ ВИДЕНИЯ
Сама жена
в зенита на нощта.
Дали в леглото си отива?
Наред с неоновите тетива
и една звезда в прозиращата ù снага
порочен поглед впива.
Самотен мъж
в рождеството на деня.
Къде ли цяла нощ е скитал?
И за какво му беше този лък,
когато не усети ни веднъж
шепота на крехките копита?
После настъпи денят,
без никого за нищо да попита.
© Ангел Веселинов All rights reserved.
до следващата нощ или до Някога,
копитата когато ще събудят за Живота спящия...