През две минути съм плакала,
през две минути съм се смяла,
щастлива съм била понякога,
но повече била съм неразбрана!
Не съм се спирала за миг дори
и повече съм казала,
отколкото съм щяла,
не съм обичала да ме боли -
а винаги ме е боляло.
През две минути смела съм била,
или поне съм се опитвала,
през други две - от страх скована -
била съм много нерешителна!
И винаги съм се срамувала
да бъда слаба
и непознатото съм търсила,
а съм решила да остана млада!
И нека, който може, да не забравя
светлия си спомен от детството
и който помни да знае - щастлив че е,
да знае, че е избраник -
и смело да върви напред!
Нека останат хубавите думи!
Нека остане светло усещане!
...
Аз скоро ще тръгна срещу гънките
по дланта си - розови пътища
на дързостта ми!
Ще направя с нож линии
на съдбата си - там, където ги няма -
и когато целувам дланта си -
тя ще зараства -
ще се науча да усещам
и да ми минава -
така ще е нормално,
иначе боли...
Синьо е тъмното.
25.02.2004;
17.05.2004
19.05.2004
09.07.2004
18.12.2004
07-09-2007
© Ема Венева Todos los derechos reservados