5 ago 2008, 15:28

Стар интериор 

  Poesía » Otra
639 0 16

Мойта стая е уютна,

нищо, че не е в "Барок"

даже смятам, абсолютно,

това дори, че е порок.

Имам си мой собствен стил

за маса, стол и за легло,

нищо, че съседът е купил

мебели във "Рококо".

Моите са стари, но удобни,

в смесен стил - кувертюра плюс ковьор,

дори не мисля, нито  пробвам

да сменям тоз интериор.

Играчките от детството ми още

на стената в ъгъла висят,

с тях говоря си и нощем,

те отвръщат ми - не спят.

Срещу им огледало отразява

прозореца със пъстрите завеси,

слънчев лъч леглото ми огрява,

от тавана с връв звездичка свети.

Гардероб, две столчета и скрин

с книжки, азбучно редени,

с протегната ръка си взимам

четиво по всяко време.

Такава си е моята обител,

в стар интериор и вкус.

Така ми е добре, не съм любител

на разни стилове и лукс.

© Гинка Любенова Косева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??